Pushover analysis

Почему разработчики включили в <a href="">Pushover analysis</a> только 57 сейсмический модуль по ДБН, а как считать по СП ?Получается, что Pushover analysis на сегодня единственный метод в лира-сапр, чтоб хоть как то посчитать на МРЗ по требованию п. 5.2.2 СП (ну кроме динамики +, которая пока темная вода для многих проектировщиков)

   RSS
Pushover analysis
 
Почему разработчики включили в Pushover analysis только 57 сейсмический модуль по ДБН, а как считать по СП ?
Получается, что Pushover analysis на сегодня единственный метод в лира-сапр, чтоб хоть как то посчитать на МРЗ по требованию п. 5.2.2 СП (ну кроме динамики +, которая пока темная вода для многих проектировщиков)
Страницы: Пред. 1 2
Ответы
 
Цитата
написал:
Проверьте заданные диаграммы работы стали, там ошибка в размерности. Наверно, текущие единицы измерений для характеристик материалов у Вас были выставлены в т/м2, а значения заданы в МПа.

С уважением, Алексей Тищенко
Очень стыдно, что не обратил внимания. Спасибо
 
Цитата
написав:

Если у вас пересечение графиков достигнуто при коэффициенте к инерционным силам выше 1 то есть запас сейсмостойкости, если меньше то дефицит.
Добрий день! Значення коефіцієнту до інерційних сил при пересіченні графіків потрібно брати з протоколу розрахунку?  
Изменено: ThorOdinson - 15.07.2022 11:30:44
 
Цитата
написав:

1. Так в том и весь прикол чтобы снизить планку сейсмотребования, простой нелинейный расчет есть уже сейчас. На мой взгляд применение pushover как раз для большой сейсмичности или для объектов с повышенной ответственностью, когда  коэффициент К1 нужно определить расчетом.
Добрий день! Можете розказати яким чином по результатах PUSHOVER знижуєте сейсмічні вимоги?
Також буду вдячний якщо допоможете розібратись з приміткою до К1 (див. скріншот в вкладенні) формули 6.1. ДБН В.1.1-12:2014 : з метою проектування економічних сейсмостійких конструкцій із забезпеченням заданого рівня безпеки рекомендується використовувати методику, представлену в дод. Г, та графіки спектральних коефіцієнтів динамічності, наведені в додатку Д.
Чи вірно я розумію що для того щоб вибрати МЮ (2,4 або 6 в характеристиках динамічного впливу, для зменшення сил інерції) потрібно виконати наступні дії:
1) Сформувати лінійну розрахункову модель
2) Провести розрахунок лінійної моделі по спектральній методиці (з МЮ=1, К1 по табл. 6.3)
3) Після проведення розрахунку перевести інерційні сили в навантаження (з форми з найбільшим модальним вкладом).
4) Повторний лінійний розрахунок (завантаження з інерційними силами - неактивні в РСЗ) та підбір армування.
5) Перетворення підібраного армування в нелінійні жорсткості  (через вкладку жорсткості, в результатах підбору арматури)
6) Задавання крокового розрахунку PUSHOVER та історії нелінійних навантажень.
7) Нелінійний розрахунок PUSHOVER
8) Отримати МЮ по результатах PUSHOVER
9) Наступним кроком повинен бути розрахунок лінійної моделі по спектральній методиці з використанням МЮ по результатах PUSHOVER? Тобто якщо в PUSHOVER отримали МЮ 5,23 то потрібно вибрати МЮ=4?
9.1) Якщо при повторному лінійному розрахунку ми використовуємо редукційований графік з додатку Д (МЮ=2, 4  або 6, з результату PUSHOVER) то чи потрібно додатково зменшувати сейсмічне навантаження через коефіцієнт К1=1/МЮ (з врахуванням того що розрахований К1 не повинен бути меншим за відповідне значення в табл. 6.3)?
Страницы: Пред. 1 2
Читают тему (гостей: 1)