Питання по системі МОНТАЖ

Доброго дня! Роблю розрахунок 2-х поверхового будинку з урахуванням стадійності зведення, без додаткових завантажень та зміни характеристик матеріалів (тобто система МОНТАЖ). Прочитавши довідку ЛІРА по системі МОНТАЖ плюс виникло декілька запитань:1) Стадії:1.1) Чи обов'язково в такому випадку для кожної стадії створювати додаткове завантаження? В довідці вказано "якщо інформація про групи та додаткові завантаження не вказана, то система працює як система МОТАЖ". Не до кінця...

Страницы: 1
RSS
Питання по системі МОНТАЖ, Цікавлять "нюанси" моделювання процесу зведення будівлі
 
Доброго дня! Роблю розрахунок 2-х поверхового будинку з урахуванням стадійності зведення, без додаткових завантажень та зміни характеристик матеріалів (тобто система МОНТАЖ). Прочитавши довідку ЛІРА по системі МОНТАЖ плюс виникло декілька запитань:
1) Стадії:
1.1) Чи обов'язково в такому випадку для кожної стадії створювати додаткове завантаження? В довідці вказано "якщо інформація про групи та додаткові завантаження не вказана, то система працює як система МОТАЖ". Не до кінця розумію: обов'язково потрібно створювати завантаження але без прикладених навантажень(фіктивне, САПФИР створює їх автоматично при створенні стадій), чи можна взагалі додаткові навантаження не створювати?
1.2) Чи обов'язково остання стадія повинна бути "порожньою"? В довідці вказано що експлуатаційні навантаження потрібно прикладати на останніх стадіях які повинні бути порожніми, але в САПФИРі не створюються порожні стадії (навіть якщо їх вручну створити в системі монтаж то в завантаження така стадія не попадає). Якщо обов'язково то можливо хтось підкаже як створити порожню стадію в САПФИРі щоб в ВІЗОРі потім не займатись цим. Пробував для себе дві схеми : одна з порожньою останньою стадією (доробляв вручну в ВІЗОР) а інша з звичайною стадією і по аналізу зусиль і армування різниці між ними не побачив. Врахування експлуатаційних навантажень робив через РСУ (стадії зведення - постійні навантаження в групі взаємовиключення).
 
Доброго дня, Rostyslav_IF!

1. Додаткові навантаження - технологічні навантаження які можно врахувати на період зведення будинку. Наприклад, складування будівельних матеріалів на перекритті тощо. Не обов'язково створювати такі навантаження.
2. Ні. Малось на увазі, що експлуатаційні навантаження не вносяться в історію навантаження.

З повагою, Олексій Тищенко
 
Доброго дня, alekstish ! Дякую за відповідь!
Страницы: 1
Читают тему (гостей: 1)